Wenen

Bus vakantie Dresden, Praag, Boedapest & Wenen 2017

12 Daagse bus rondreis naar Dresden, Praag, Boedapest & Wenen.
Eén van de populairste rondreizen in Europa is wel deze prachtige 12-daagse stedenreis. Onze eigen en bevlogen Travel Specials chauffeur Bote Bijlsma zal u op onnavolgbare wijze deze prachtige steden laten zien en beleven. We rijden eerst naar het geheel herstelde Dresden, vervolgens naar de “Gouden Stad” Praag, daarna aan de Donau gelegen Boedapest en we eindigen in Wenen, de stad van de romantiek, walsen en de Habsburgers.

Reistijd: 12 dagen met als vertrekdatum 11 september 2017.
Reissom: € 759,00 pp.

Accommodatie: In Dresden verblijft u in één van de drie Ibis-Hotels nl Ibis-Lilienstein, Ibis Konigstein of Ibis-Bastei. Alle drie hotels vallen in de drie sterren categorie en liggen in het centrum van Dresden. Nabij Praag verblijft u in het Best Western Hotel Grand Beroun gelegen in het centrum van de historische plaats Beroun op zo’n 35 km van Praag.

In Boedapest verblijft u in hotel Budapest centraal gelegen in een groen gebied op ongeveer 4 km van het centrum. Tijdens ons verblijf nabij Wenen overnachten we in het comfortabele **** Cityhotel Bauer in het centrum van Stockerau op slechts 30 km gelegen van Wenen.

Inbegrepen in de reissom:

  • Reis per Comfort Class touringcar
  • 2 nachten verblijf in hotel Ibis in Dresden
  • 3 nachten verblijf in Best Western Grand Hotel Grand Beroun nabij Praag
  • 3 nachten verblijf in hotel Budapest in Boedapest
  • 2 nachten verblijf in hotel City Bauer nabij Wenen
  • Overnachting op de thuisreis in Duitsland in een goed toeristenhotel
  • Hotelverzorging op basis van 11x ontbijtbuffet en 3-gangen diner
  • Het beschreven excursie programma
  • Afscheidskoffietafel

Niet inbegrepen:

Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking van max 9 personen
Reserveringskosten
Entreegelden, eventueel verplichte stadsgidsen en optionele excursies (ca. € 160,00 pp.)

Optioneel (direct bij te boeken):

Overnachting voorafgaand aan uw reis op één van uw opstapplaatsen, inclusief ontbijt.

Deze reis wordt in samenwerking met de firma Kras uitgevoerd. Van hun ontvangt u de nota.

Wilt u mee met deze bijzondere en prachtige reis vul dan zsm het boekingsformulier in en stuur of mail het voor 15 mei naar Stichting Travel Specials.

Programma Dresden, Praag, Boedapest & Wenen

Dagprogramma:

Maandag: Vanuit de laatste opstapplaats Asten rijden we naar het centrum van Dresden waar we in de vroege avond aankomen.

Dinsdag: Dresden wordt ook wel eens “het wonder aan de Elbe”genoemd. Bombardementen in de Tweede Wereldoorlog troffen de stad ongenadig hard, waardoor vele historische gebouwen en monumenten zwaar beschadigd of zelfs vernietigd werden. Gelukkig is de stad met veel liefde hersteld, waardoor u ook vandaag de dag nog kunt genieten van onder meer de Frauenkirche, de Semper Opera en het Zwinger Paleis.

Woensdag: We nemen afscheid van Dresden en rijden naar ons hotel in Beroun, nabij Praag.

Donderdag & vrijdag Praag: Deze twee dagen staan in het teken van Praag. De stad is één groot openluchtmuseum. We ontdekken Praag te voet. Zeer bekend is de Praagse Burcht. Het burchtcomplex bestaat uit binnenhoven, fonteinen, de beroemde St.Vituskathedraal, het Koningspaleis en het Gouden Straatje. Ook het Wenceslasplein, het Raadhuis met het astronomisch uurwerk en het geboortehuis van Kafka staan op het programma.

Zaterdag – via Bratislava naar Boedapest. Onderweg naar Hongarije brengen we een kort bezoek aan de Slowaakse hoofdstad Bratislava, één van de bekendste Donausteden. Het stadsbeeld wordt bepaald door de immense burcht met vier hoektorens (ook wel omgekeerde tafel genoemd). Verder kenmerkt deze levendige stad zich door een klein, maar boeiend historisch centrum en tal van gotische, barokke en renaissansistische paleizen en huizen.

Aansluitend rijden we door naar Boedapest, waar we ’s avonds arriveren. De komende 3 nachten brengen we door in het centraal gelegen Hotel Budapest.

Zondag & maandag – Boedapest. Zondagochtend hebben we een stadsrondrit en zien we o.a. het Vissersbastion, het voormalig Koninklijk Paleis en de Matthiaskerk in de wijk Boeda. In stadsdeel Pest zien we onder meer het Parlementsgebouw, het Plein van de Helden, de St.Stefansbasiliek en vele andere historische gebouwen en monumenten.

Daarna heeft u vrije tijd in de stad. Maandagochtend brengen we o.a. een bezoek aan de Markthal. ’s Middags is er een mogelijkheid om een bezoek te brengen aan de echte Hongaarse Puszta, met “met alles erop en eraan”: onvergetelijk!

Dinsdag & woensdag – Wenen. Dinsdag rijden we naar Wenen, het laatste hoogtepunt van deze reis. We verblijven de komende twee nachten in Hotel City Bauer (of gelijkwaardig), in de omgeving van Wenen. In de middag volgt al een eerste kennismaking met deze geweldige stad: we zien onder meer de Staatsopera, de Hofburg (daar waar o.a. de stallen van de Spaanse Rijschool in zijn gevestigd), de Stephansdom en natuurlijk het sprookjesachtige Belvédère. Woensdagochtend maken we een stadswandeling o.l.v. een NL-sprekende gids en brengen we een bezoek aan het fameuze Schloss Schönbrunn. Dit prachtige slot was in de 19e eeuw het onderkomen van keizer Franz Jozef en keizerin Elizabeth(Sissi), dat bijna 1400 vertrekken telt. De middag heeft u vrij in de stad,

Donderdag en vrijdag – terugreis. Door het Donaudal, via Passau en met een overnachting in Zuid Duitsland rijden we terug naar Nederland. In Asten sluiten we de reis af met een koffietafel.

Al het bovenstaande is eventueel onder behoud van noodzakelijke wijzigingen.