brandenberg sneeuw

Winter – Oostenrijk/Tirol met bezoek aan de stad Munchen

In 2015 hebben wij een aantal zeer geslaagde reizen gemaakt naar Oostenrijk/Tirol. In januari was Hotel Cafe Zillertal in Strass steeds ons uitgangspunt. Vandaar bezochten we de skigebieden van het Zillertal, o.a. Kaltenbach, Zell am Ziller, Hippach en Gerlos. Een uitgestrekt skigebied voor zowel de beginnende als ervaren skier. Daarnaast heeft men ook kunnen genieten van het skigebied Wilde Kaiser/Brixenthal, met o.a. Soll.

’s Morgens, na een heerlijk ontbijtbuffet zijn we met al onze gasten vertrokken. De skier gaat dan als eerste op de latten. Daarna gaan we met de wandelaars/langlaufers verder, of op dezelfde locatie, of naar een geschikter gebied.
Heerlijk wandelen, of langlaufen in de sneeuw, genieten van de natuur en vaak ook de zon. Voor de lunch zo mogelijk een terrasje zoeken, als het weer het toe laat en anders binnen bij het knapperende haardvuur of de warmte opzoeken van de “Kachel-Ofen”.

Aan het einde van de middag halen we de skiers weer op en gaan gezamenlijk terug naar het hotel. Douchen, opknappen, een gezellig apperatiefje aan de bar en daarna genieten van het diner.

’s Avonds kan men doen wat men wil: gezellig wat napraten over de belevenissen van de dag, de foto’s bekijken, een kaartje leggen, boek lezen. Natuurlijk zijn er ook avonden dat het mogelijk is om met elkaar iets te ondernemen: een Fakkelwandeling met Gluhwein, een Arreslede tocht, een Spellenavond, noem maar op. Maar… alles geheel vrijblijvend, ons motto is: “Alles mag, niets moet!”

Dit jaar hebben we ook een uitstapje gemaakt naar de schitterende stad Munchen. O.l.v. een nederlands sprekende gids hebben we de indrukwekkende stad leren kennen: het Hofbrauhaus, het Olympisch Stadion met het Olympisch Dorp, diverse musea, het nieuwe, moderne BMW-gebouw, noem maar op, een mooie stadstour. De middag was ter eigen vrije besteding. Een gezellige en leuke dag!

Een groot voordeel is, dat wij overdag reizen, dus niet ’s nachts in de bus ‘hangen’, maar ‘op de dag’, met diverse stops. Op die manier komt u uitgerust op uw bestemming en na een heerlijke nacht kunt u er direct vol tegenaan.
Op de terugreis genieten we nog na met elkaar bij een overheerlijk stamppotbuffet.

Krijgt u er al zin in, na het lezen van dit verslag? Hou dan de site in de gaten voor het programma van winter 2018!

marbella-3

Marbella – Wandelvierdaagse 2015

Afgelopen jaar, in oktober hebben we voor de tweede keer de wandelvierdaagse van Marbella bezocht. Het was een 8-daagse reis, middenin de reis, was de wandelvierdaagse. Hieraan kon men meedoen, maar het hoefde niet perse. Een aantal mensen hebben er toen bewust voor gekozen, om gewoon lekker te genieten van het najaarsweer. In oktober is het in Spanje nog heerlijk toeven, als men hier in Nederland al aan de warme kleren moet denken. Sterker nog, niet alleen denken, maar ze ook opzoeken en… aantrekken! Nog heerlijk genieten van een terrasje, flaneren of een excursie doen. Natuurlijk wel aan het einde van de middag de wandelaars ‘opvangen’! U kunt u net zo druk maken, als u zelf wilt.

Voor meer informatie over de wandelvierdaagse in Marbella 2015: blader door onze pagina’s op de site.