Definitief vertrek!

Bridge/winterreis – 11 t/m 18 maart 2023 – Achenkirch/Tirol

We vertrekken op zaterdag 11 maart 2023, de terugreis is op zaterdag 18 maart 2023.

Het PROGRAMMA*: (onder voorbehoud van weersomstandigheden of andere calamiteiten!)

Zaterdag: Vertrek om 6.00 uur, vanaf de parkeerplaats bij Sporthal ‘het Baken”, Rivierenlaan/Oranjelaan,  Pijnacker. Aankomst Hotel Fischerwirt in Achenkirch aan het begin van de avond.

Zondag: Vandaag, de eerste dag, beginnen we rustig aan. O.l.v. een “gids”, hebben we een (stads)wandeling door het langgerekte Achenkirch. ‘s Middags kunt u zich in alle rust voorbereiden op de eerste bridge-avond. De skiërs kunnen vandaag de pistes van Achenkirch (Christlum) bedwingen en voor de langlaufers is de loipe “voor de deur”. Aan het einde van de middag: koffie met koek!

Maandag: Het bekende Pertisau staat voor vandaag op het programma. Er zijn verschillende mogelijkheden om te wandelen: lang, kort, moeilijk, u zegt het maar. We kunnen vandaag ook met de arreslede (niet inbegrepen, ca. € 19,50 p.p.) naar een van de hutten, waar we ook onze wandelaars en langlaufers tegen kunnen komen.
De skiërs en langlaufers kunnen vandaag met ons mee.

Dinsdag: Ellmau is voor vandaag ons doel. Een mooie, glooiende wandeling over het “Golfterrein”, brengt ons naar het centrum van het gezellige plaatsje. Na een lunchpauze kunnen we een extra rondje wandelen, of nog even lekker op het terras blijven zitten, voordat we richting onze touringcar gaan. Ook de skiërs kunnen zich hier vandaag zeker goed vermaken in de SkiWelt Wilder Kaiser.

Woensdag: Zo midden in de week een “rustige” dag. Innsbruck, de hoofdstad van Tirol. Daar brengen we ook een kort bezoek aan de Bergisel Olympia Springschans, waar dit jaar voor de 71e (!)keer het Vier-Schanzentournooi wordt gehouden. De skiërs kunnen vandaag met ons mee, of blijven skiën in Achenkirch.

Donderdag: Tegernsee, hier hebben we een heerlijke wandeling, langs het gelijknamige meer, maar eerst kunnen we gaan genieten van een heerlijk kopje koffie bij de Konditorei. Ook is er zeker nog tijd om even te winkelen in het gezellige (duitse) stadje Tegernsee.
De skiërs zijn vandaag weer aangewezen op Achenkirch.

Vrijdag: De “laatste”dag alweer. Als “echte” wandelaar hebben we Achenkirch nog niet echt verkent. Dus een heerlijke wandeling in Achenkirch staat er vandaag op het programma. Skiërs en langlaufers blijven ook hier.

Zaterdag: Helaas, nu moeten we echt afscheid nemen van Achenkirch. Na het ontbijt vertrekken we richting Nederland. Onderweg hebben we nog een lekkere, warme lunch. Aan het begin van de avond arriveren we weer in Pijnacker en kunnen hopelijk terugkijken op een geslaagde wintersportweek.

 

Het HOTEL:

Het 3*** Landgasthof Fischerwirt is gelegen in Achenkirch op loopafstand van de Achensee. Het familiehotel wordt al jaren geleid door de enthousiaste familie Kirchberger.

Voor de deur is de skibushalte naar Achenkirch (Christlum skigebied), Maurach (Rofan) of Pertisau (Karwendel).

Iedere dag beginnen we met een uitgebreid ontbijtbuffet.

’s Avonds een heerlijk (keuze) diner met saladebuffet.

Het hotel beschikt over een lift, ruime entree, een groot restaurant en een gezellige lounge en Stube.

Wifi (tegen een kleine vergoeding).

U verblijft in een 2-persoonskamer, met douche of bad/wc, TV, telefoon, föhn, safe.

De 1-persoonskamers zijn voorzien van een 1-persoonsbed, douche/wc, TV, safe en föhn.

Deze kamers zijn niet voorzien van een balkon en liggen aan de achterzijde van het hotel met zicht op de Hoofdstraat en zijn bereikbaar met de lift. Voor deze 1-persoonkamers betaald u GEEN toeslag!

Het aantal beschikbare 1-persoonskamers is zeer beperkt! Wees er dus snel bij!

Wilt u eventueel toch een 1-persoonskamer die groter is en voorzien van een dubbel bed dan betaald u hiervoor wel een toeslag:

1-persoonskamer toeslag: € 140,00, (u heeft dan een 2-persoonskamer voor ALLEEN gebruik.)

 

 Inbegrepen bij de reissom:

Vervoer per luxe touringcar Nederland-Oostenrijk v.v. (Opstapplaats: Pijnacker (ZH), om 6.00 uur, exacte adres volgt in november).

De touringcar is voorzien van toilet, koffiebar, koelkast, video.

Ervaren chauffeur(s).

Begroetingsdrankje.

Ontbijtbuffet.

3-gangen keuze diner met saladebuffet.

Gebruik van de sauna gedurende de openingstijden.

1 x Koffie met koek in de namiddag.

1 x Bauernbuffet met muziek.

5 Avonden bridgen o.l.v. een bridge-begeleider, met een paar kleine prijsjes. Tijdens het bridgen snackjes.

Tijdens de 5 bridgavonden 1x koffie of thee inclusief.

Inclusief Toeristenbelasting à € 3.00 p.p. per dag!

Warme lunch op de terugweg.

 

Niet inbegrepen bij de reissom:

Reis-, bagage-, ongevallen-, of annulerings- verzekering(en).

Huur ski- of langlaufmateriaal.

Wifi in het hotel (kleine toeslag voor de hele week).

Prijs: € 625,00  (Bij 36 en meer (betalende) deelnemers).

Prijs: 656,00  (Bij 30 tot en met 35 (betalende) deelnemers).

 

Wie zijn de reisleiders/chauffeurs?:

Caroline Hortensius & Bote Bijlsma zijn de zeer ervaren chauffeurs en reisleiders van deze reis.

Wie regelt het bridgen?: Het bridgen zal gedurende 5 avonden (van zondag t/m donderdag) plaatsvinden onder de professionele leiding van een bridge-begeleider.

Waar gaan we allemaal heen?: Vanaf maandag bezoeken wij iedere dag een ander gebied, zie programma. Natuurlijk is dit onder voorbehoud van sneeuwcondities en verkeers mogelijkheden.

Hoe sluiten we deze week af?: Op vrijdag gaan we niet meer bridgen maar wel genieten van het laatste diner in het hotel. Tijdens het diner is de prijsuitreiking.

Wie mag er mee op deze bijzondere reis?

Om mee te mogen op deze reis moet u aan twee voorwaarden voldoen.

  1. U moet een beetje kunnen bridgen maar het in deze vakantie vooral NIET AL TE SERIEUS TE NEMEN. Het is voor deze 5 avonden een mooi tijdverdrijf.
  2. U moet beschikken over een goed humeur, onze ervaring leert namelijk dat er op dergelijke vakanties nogal veel gelachen wordt.
img_8293
img_8305
img_8113