wenen

Bridge/Cultuur reis naar Wenen

.
Bridge/Cultuur reis naar City Hotel Bauer in Wenen

9-daagse reis, met vertrek op zaterdag 1 oktober 2016 en retour op zondag 9 oktober 2016.

Bridge/Cultuur vakantie naar Wenen.

Prachtige historische paleizen, schitterende barokke gebouwen en indrukwekkende monumenten, Wenen heeft het allemaal.Een wereldstad!Na een bezoek heeft u nog lang niet alles gezien. De stad van de Habsburgers, de muziek van Mozart en Strauss, de vele musea, parken, de Opera enz. enz.Een stad die u zeker niet mag missen!

Wij verblijven in het gezellige City Hotel Bauer in het centrum van Stockerau.Het hotel beschikt over een sauna, een stoombad, een infraroodcabine, een hot tub en een fitnessruimte. Wenen ligt op 20 km afstand en is gemakkelijk te bereiken met de auto of de trein binnen 15 minuten.Alle kamers bieden gratis WiFi. Er wordt elke ochtend een gevarieerd ontbijtbuffet geserveerd.

De vertrekdatum is zaterdag 1 oktober 2016, retourdatum zondag 9 oktober 2016. Wij vertrekken in alle vroegte vanaf Sport-en Evenementenhal “Margriet”, Nieuwe Damlaan 5, Schiedam naar Stockerau c.a. 30 kilometer van Wenen.

Prijs: € 535.00 (Bij minimaal 30 deelnemers).
Een 1-persoonskamer is ook mogelijk (toeslag € 75.00).

Inbegrepen bij de reissom:

 • Vervoer per luxe touringcar Schiedam – Oostenrijk v.v.
 • Opstapplaats: Sport-en Evenementenhal “Margriet”, Nieuwe Damlaan 5, Schiedam.
 • De touringcar is voorzien van toilet, koffiebar, koelkast, video.
 • Ervaren chauffeur/reisleider (Caroline Hortensius).
 • 8 x overnachting op basis van halfpension
 • (ontbijt en diner).
 • 5 avonden bridgen o.l.v. dhr. Verdoes.
 • 5 x koffie/thee/cappuccino voor aanvang van het bridgen.
 • 8 x ontbijtbuffet.
 • 8 x 3-gangen diner.
 • Overnachting op heen-en terugreis in Zuid Duitsland .
 • Afscheidslunch op de terugreis.

Niet inbegrepen bij de reissom:

 • Niet genoemde maaltijden en drankjes.
 • Reis-, bagage-, ongevallen- en annuleringsverzekering(en).
 • Stadswandeling o.l.v. Nederlands sprekende gids(€ 8.00), min. aantal deelnemers: 20.Bezoek aan een Strauss/Mozart Concert, inclusief transfer Hotel-Wenen v.v. (€ 55.00).
 • Boottocht (ca.3 uur) over de Donau (€ 24.50).
 • Entree Stift Melk, incl. rondleiding (€ 12.50)
 • Entree Schloss Mayerling (€€ 5.70)
 • Entree Schloss Schonbrunn
  (Imperial Tour € 13.30 of Grand Tour € 16.40).

Heeft u interesse in deze mooie bridge/cultuur reis naar Wenen? Neem dan snel contact met ons op! Stuur een mail via ons contactformulier, of bel: 06-51545172.

wenen belvedere

Programma Wenen

Zaterdag: Vertrek uit Schiedam naar ons overnachtingshotel in Zuid Duitsland.

Zondag: Na het ontbijt vertrek voor het tweede gedeelte van onze heenreis. In de loop van de middag arriveren wij bij Cityhotel Bauer in Stockerau. Vanavond heeft u al uw eerste bridgeavond!

Maandag: Voor de eerste keer naar Wenen! Wij maken een wandeling door de oude binnenstad van Wenen o.l.v. een Nederlands sprekende gids (excl.) De middag is vrij in de stad Wenen. U kunt gezellig een Sacher Torte gaan eten, winkelen of een bezoek brengen aan een van de vele musea.

Dinsdag: Vandaag staat een rondrit door het Wienerwald op het programma. Hier brengen we een bezoek aan Schloss Mayerling (entree excl.), het vroegere Jachtslot van de Habsburgers. Vervolgens gaan we naar Stift Heiligenkreuz. In de loop van de middag brengen we nog een bezoek aan het Kuuroord Baaden.

Deze avond is er geen bridgen, maar heeft u de mogelijkheid om mee te gaan naar een schitterend Strauss/Mozart Concert in de Redoutenzaal van de Hofburg! (entree excl.)

Woensdag: Vandaag een hele vrij dag! Lekker niets doen, of….. met de trein naar Wenen om een uitgebreid bezoek te brengen aan een van de vele musea die de stad rijk is. Misschien een bezoek aan het Sissy museum? De Hofburg? Het Reuzenrad in het Prater? Een ritje met de Fiaker koets? Schloss Belvedere? Teveel om op te noemen.

Donderdag: Natuurlijk mag Schonbrunn, het zomerpaleis van de Habsburgers niet ontbreken! U kunt het paleis bezoeken (entree excl.): er is keuze uit de Imperial Tour (22 kamers), of de Grand Tour (40 kamers). Een wandeling door de tuinen is ook mogelijk. Misschien heeft u nog energie over? Dan is een wandeling naar de wat hoger gelegen “Gloriette” aan te raden.

Vrijdag: De laatste dag alweer. Vandaag kunt u een mooie boottocht van ca. 3 uur maken over de Donau, van Krems naar Melk, door de schitterende Wachau (excl.). Aansluitend is er nog gelegenheid om het Benedictijner klooster, Stift Melk, te bezoeken (entree excl). Via een mooie route, langs de Donau, rijden wij weer terug naar ons hotel.

Zaterdag: Het begin van de terugreis. We overnachten in Zuid Duitsland.

Zondag: Na een heerlijke afscheids lunch (inbegrepen), arriveren wij aan het begin van de avond weer in Schiedam en hopelijk kunt u dan terug kijken op een zeer geslaagde bridge/cultuur vakantie!